Sidor

fredag 21 november 2014

Vecka 48 Tema: Jag själv

Det är färgvecka denna vecka och eleverna får klä sig i följande färger under veckan:
Mån: svart eller vit
Tis: Blå
Ons: Gul
Tors: Grön
Fre: Röd

De närmaste veckorna upptar Lucia-programmet mycket av vår tid. Vi kommer dagligen att öva på sångerna i klasserna. Det är viktigt att eleverna även hemma övar på texterna. De skall kunnas utantill! För Lucia-programmet behövs följande rekvisita:
Åk 1: tomtekläder (gråa/röda byxor och tröja + tomteluva). Det finns några uppsättningar att låna från skolan. Meddela läraren om du behöver låna skolans tomtekläder.
Åk 2 pokjar: stjärngosseskjorta (pappas vita skjorta) + svarta byxor + svarta strumpor
Åk 2 flickor: vita strumpor/strumpbyxor. Skolan har vita tärnedräkter, men ifall någon har en egen dräkt hemma, så får man gärna ta med den till skolan.
 
Kom ihåg att märka alla kläderna med namn!



På onsdagen får åk 2 lära sig om brandsäkerhet då räddningsverket kommer på besök.

Vi har fortsättningsvis innegymnastik denna vecka. B-klassen gympar på tisdagen och A-och C-klassen på torsdagen. Handduken med!

I matematiken uppmanar lärarna ettorna att fortsättningsvis öva flitigt på tioparen. De skall kunnas utan att man behöver tänka länge eller räkna på fingrarna. Tvåorna uppmanas att traggla tabellerna hemma. Det räcker inte med övningarna i boken. Tabellerna skall också kunnas så att man inte behöver tänka länge eller räkna på fingrarna. Vi kommer att ha förhör på tabellerna vartefter vi går igenom dem i skolan och till en början görs taballförhören utan tidsbegränsning, men senare skall förhören klaras av på utsatt tid.

På fredagen firar vi lilla jul i skolan genom att ha Muminkalas. Eleverna får ha tomteluva på sig den dagen. Vi kommer att pyssla olika stjärnor och till ett av pysslen behöver vi sidor ur gamla böcker. Om ni hemma har böcker som ni vill bli av med så tar vi gärna emot dem! Glad lilla jul hälsar lärartomtarna!