Sidor

fredag 31 oktober 2014

Vecka 45 Tema: Jag själv

Vi jobbar vidare på boken om "Jag själv". Boken görs på Book Creator. Denna vecka kommer vi bland annat att behandla teman som "mitt hem", "kroppen" och "må bra". Vi vill att alla fram till onsdagen har fotograferat sitt hem med lärplattan. Eleverna skall även kunna sin hemadress till onsdagen.  

Det kommer att ske förändringar gällande läsläxan. I åk 1 kommer eleverna att få en till läsebok som heter "Läseboken 1a". Till torsdagen kommer eleverna att ha läsläxa ur Ola, Elsa eller Leos bok. Då skall eleverna läsa 4 sidor som läxa, istället för 2 sidor som det varit förut. Till fredagen får alla ettor läsläxa ur "Läseboken". Sidantalet varierar beroende på vilken läsgrupp man tillhör. I åk 2 sker också en förändring då det gäller fredagens läsläxa. Tidigare har tvåorna läst fredagens läsläxa ur pulpetboken, men nu skall de läsa båda läsläxorna ur läseboken.



Under veckan besöker alla klasser biblioteket. Ha bibliotekskortet i väskan!

Vi deltar i Folkhälsans motionskampanj "Rörelsekvarten". Under de kommande veckorna kommer eleverna att samla poäng under rasterna. Det gäller för eleverna att vara så aktiva som möjligt och röra på sig under rasterna.



Vi fortsätter att vara inne på gymnastiken. B-klassen gymnastiserar på tisdagen och A- och C-klassen har gymnastik på torsdagen. Kom ihåg handduken!

Har ni kommit ihåg att anmäla er till Hem och skolas Svenska dagen-fest? Festen går av stapeln på fredagen och sista anmälningsdag är tisdagen den 4.11.