Sidor

fredag 26 september 2014

Vecka 40 Tema:Tove Jansson

Vi fortsätter jobba med Tove Jansson tema. Vi gör bland annat våra Muminberättelser färdiga på applikationen Tellagami. För det här arbetet behöver eleverna hörlurar med mikrofon. Vi önskar att ni kunde skaffa egna hörlurar till ert barn.

En del av Tellagami-berättelserna publiceras på skolans YouTube-kanal. Gå gärna in och titta på dessa berättelser och annat som publicerats på kanalen. 
 
S:t Karins svenska skolas YouTube-kanal
 
På tisdagen har vi orientering på utegymnastiken.

Tvåorna kommer den här veckan att få en läsebok från vilken de kommer att ha läsläxa till torsdagarna. Till fredagen läser de som tidigare ur sin egen bok ca 15 minuter. Kom ihåg att skriva in sidorna som du läst i lärplattans kalender.
 
I matematiken jobbar ettorna med talet 7 och tvåorna fortsätter arbetet med addition och subtraktion med tiotalsövergång. Alla elever har nu en "mattemask" som ska bo i elevens penal. Mattemasken är ett hjälpmedel för räknandet. Med hjälp av mattemasken kan ettorna börja öva på tioparen (ex. 3 och 7 är ett tiopar). För tvåornas del skall tioparen och dubblorna (ex. 8+8=16) sitta som rinnande vatten. Föräldrarna får gärna förhöra barnet på dessa. Det kan man lätt göra till exempel när man sitter i bilen tillsammans med sitt barn eller vid middagsbordet.